Keks torta sa slatkom pavlakom-hopla

69658170_399601564076860_8255381846804660224_n
Potrebno je:
600 – 700 grama petit keksa
mleko za umakanje
1 litar Hopla ili bilo koja druga slatka pavlaka
3 jaja
6 kašika šećera
50 grama rendane čokolade

Priprema: Odvojite belanca od žumanca. Žumanca umutite sa 3 kašike šećera, skuvajte na pari i ostavite sa strane da se hladi.
Umutite slatku pavlaku. Belanca umutite posebno sa preostalim šećerom i pomeašajte sa ohlađenim žumancima. Sve sipajte u umućenu slatku pavlaku i kratko umutite tek da se smesa ujednači.
Keks umačite u mleko i slažite u tepsiju, zatim preko njega slog umućenog fila…keks, fil i tako dok ne potrešite materijal. Vodite računa da fila ima podjednako za svako nanošenje preko keksa. Završite sa filom i dekorišite sa rendanom čokoladom ili po želji.
Ps. Meni je ispalo 4 reda keksa.
Tepsija veličine 25×35
69448652_2373062226347018_1665277035339055104_n

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s