Topla čokolada

image3366
Potrebno je:
400 mililitara mleka
100 mililitara slatke pavlake
5 kašika šećera
1 kašika gustina
2 kašike kakaa
3-4 reda gorke čokolade
šlag
šarene mrvice

Priprema: gustin, kakao i šećer pomešajte sa malo hladnog mleka a preostalo mleko stavite na vatru da provri. Sipajte pomešani gustin i kakao u vrijuće mleko te mešajte par minuta na umanjenoj vatri, kao kada kuvate puding.
U posebnoj posudi zagrejte slatku pavlaku ali ne treba da provri. Dodajte izlomljene kockice čokolade i mešajte da se čokolada otopi. Otopljenu čokoladu sipajte u skuvano mleko sa gustinom i kakaom i promešajte. Kratko prohladite i sipajte u čaše-šolje. Dekorišite umućenim šlagom i pospite šarenim mrvicama.

Ps. Ako želite da napitak bude gušći dodajte još malo gustina. Umesto gustina možete koristiti puding od čokolade.
image3344

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s