Ruska salata

Ruska salata je obavezno predjelo-prilog, za svečane večere. Jednostavno, ne može bez nje. Kod nas je to tako.
image3421
Potrebno je:
300 grama krompira
300 grama šargarepe
250 grama graška
2 jaja
150-200 grama pilećeg parizera
150 grama kiselih krastavčića
3-4 pune kašike majoneza
soli
Priprema: Krompir i šargarepu isecite na kockice veličine graška. Stavite u lonac sa posoljenom vodom da se kuva. Kuvajte desetak minuta a zatim dodajte grašak i nastavite da kuvate da povrće omekša. Probodite viljuškom povrće da proverite koliko je skuvano i sklonite na vreme da se ne bi raskuvalo. Skuvano povrće procedite i ostavite da se sasvim ohladi. Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade, zatim ih oljuštite i isecite na kocke veličine isečenog povrća. Parizer i krastavčiće takođe isecite na kockice iste veličine. Uzmite jednu veću činiju i u njoj dodajte kuvano povrće, parizer, krastavčiće, jaja…sve iseckano. Dodajte majonez…ja nisam merila…sve to izmešajte. Ne treba dodatno soliti jer je povrće kuvano u slanoj vodi, krastavčići i majonez su već slani. Probajte na licu mesta pa procenite. Pripremljenu salatu ostavite u frižideru do služenja.image3399

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s