Jugoslovenski kolač

Kolač sa jabukama koji sam mnogo puta spremala i jela ali pod drugim nazivom. Nedavno sam naišla na ovaj naziv i odlučila se da ga baš na ovaj dan i pripremim. Mislim da naziv savršeno odgovara današnjem danu.
image3465
Potrebno je:
700 grama očišćenih jabuka
1 litar vode
150-200 grama šećera
3 kesice pudinga od vanile
1 veliko pakovanje piškota
100 grama šlag kreme

Priprema: Jabuke očistite od kore, semeni deo, isecite na kocke i operi te. Jabuke sipajte u vodu (jednu čašu od litre odvojite) i kuvajte desetak minuta na laganoj vatri. U poseban sud dodajte izdvojenu čašu vode, dodajte šećer i prašak za puding iz kesica. Sve promešajte da nema grudvica. Pripremljenu smesu sipajte u kuvane jabuke i mešajte lagano dok se ne zgusne.
Na dno tepsije poređajte piškote a preko njih sipajte vreo fil sa jabukama. Ravnomerno rasporedite i ostavite da se ohladi nekoliko sati. Pred služenje umutite šlag kremu i rasporedite po ohlađenom kolaču.
Tepsija je veličine: 35×25
image3388

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s