Kokos kocke

image3344
Potebno je:
4 belanca
100 grama šećera
100 grama kokosa
1 kašika brašna
kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo

1 čaša mleka za prelivanje od oko 2 dcl.

Fil:
4 žumanca
150 grama šećera
2 kesice pudinga od vanile
600 mililitara mleka
200 grama margarina

200 grama slatke pavlake i rendana čokolada za dekoraciju

Priprema: Belanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom u čvrst sneg. Kokos, brašno i prašak za pecivo pomešajte i sipajte u umućena belanca. Sve zajedno kašikom promešajte da se smesa ujednači. Sipajte u nauljen pleh i pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta ili proverite čačkalicom da li je kora pečena. Pečenu koru izvadite iz rerne, malo prohladite i prelijte je mlakim mlekom.
Fil: Žumanca umutite sa šećerom, dodajte prašak za puding i malo mleka. Sve pomešajte da nema grudvica. Preostalo mleko skuvajte do ključanja, kada počne da vri sipajte smesu sa žumancima i neprestano mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se skroz ohladi. Margarin penasto umutite, pomešajte sa ohlađenim filom i sve zajedno još malo mutite. Fil prelijte preko kore i ravnomerno rasporedite. Preko fila premažite umućeno slatku pavlaku i pospite rendanom čokoladom.
image3388

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s