Sataraš

Potrebno je:
2 glavice crnog luka
4-5 većih mesnatijih paprika babura
4 zrela paradajza
2 čena belog luka
2 jaja
malo ulja
so, biber
malo origana

Priprema:
Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu…Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.

Sataraš je sezonsko jelo koje se pravi od povrća. Inače moje omiljeno letnje jelo, što se mene tiče mogla bih ga jesti svaki drugi dan.
Ako pečene paprike stavite u zamrzivač možete da pripremate sataraš tokom cele godine.image3388image3410image3432image3454

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s