Sataraš

Potrebno je:
2 glavice crnog luka
4-5 većih mesnatijih paprika babura
4 zrela paradajza
2 čena belog luka
2 jaja
malo ulja
so, biber
malo origana

Priprema:
Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu…Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.

Sataraš je sezonsko jelo koje se pravi od povrća. Inače moje omiljeno letnje jelo, što se mene tiče mogla bih ga jesti svaki drugi dan.
Ako pečene paprike stavite u zamrzivač možete da pripremate sataraš tokom cele godine.image3388image3410image3432image3454

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s