Pogača „Kaldrma“

Potrebno je:
700 grama brašna
kesica suvog kvasca (može i kockica sirovog)
kašičica šećera
kašičica soli
1 dcl. ulja
1 čaša kisele pavlake
oko 3 dcl. mlake vode
Za premazivanje: malo mleka

Priprema: U prosejano brašno dodajte kvasac (ako stavljate sirovi, razmutite u malo mlake vode sa šećerom), zatim dodajte so, šećer i kašikom pomešajte. Dodajte pavlaku, ulje i mešajući kašikom polako dolivajte mlaku vodu koliko je potrebno da zamesite testo. Testo prvo mesite kašikom a zatim nastavite rukom. Zamesite testo i ostavite da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i od njega kidajte male loptice veličine oraha. Slažite tako okrugle u tepsiji koju ste namazali uljem. Slažite unaokolo dok sve ne potrošite i nepopunite tepsiju. Tepsija je prečnika 22cm. Kada sve poslagali pogaču premažite sa mlekom. Ostavite još malo da odstoji a za to vreme uključite rernu. Pecite na 250 stepeni oko 30 minuta dok ne porumeni. Pečenu pogaču izvadite iz rerne, pokrijte krpom da malo omekša.
image3542image3564image3520

Постави коментар