Fokača sa čeri paradajzom, smokvama i sirom

Potrebno je:

250 grama brašna-otprilike
1,5 dcl mlake vode
1/2 kockice kvasca
kašičica šećera
prstohvat soli
2 kašike maslinovog ulja
Čeri paradajza
nekoliko zrelih smokvi
100 grama sira (koji imate u kući)
maslinovo ulje za prelivanje

Priprema:
U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, lagano promešajte i ostavite da nadođe. U poseban sud sipajte prosejano brašno, dodajte so, maslinovo ulje i nadošli kvasac. Zamesite mekše testo i ostavite na toplom dase udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na tri dela (možete i na više pa da fokače budu manje). Rastanjite svaki deo testa na veličinu manjeg tanjira i tanko premažite maslinovim uljem. Na svaku fokaču stavite po malo sira isečen na kriške ili sitnije komade. Na jednoj poređajte čeri paradajz, na drugoj poređajte kriške smokvi a na trećoj ostavite samo sir. Pospite po malo bosiljka. Prebacite fokaće na pleh i ostavite da malo odstoje. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni da se greje. Pecite fokače u zagrejanoj rerni oko 20-tak minuta ili dok blago ne porumene. Pečene fokače izvadite iz rerne i prelijte još maslinovim uljem.


image3410image3586image3432image3542image3608

Advertisements

2 thoughts on “Fokača sa čeri paradajzom, smokvama i sirom

  1. Divan recept, draga! Jako ukusno izgledaju. A da li si sigurna da je 4g sira ili se mozda neka greska potkrala? Pozdrav!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s