Fokača sa čeri paradajzom, smokvama i sirom

Potrebno je:

250 grama brašna-otprilike
1,5 dcl mlake vode
1/2 kockice kvasca
kašičica šećera
prstohvat soli
2 kašike maslinovog ulja
Čeri paradajza
nekoliko zrelih smokvi
100 grama sira (koji imate u kući)
maslinovo ulje za prelivanje

Priprema:
U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, lagano promešajte i ostavite da nadođe. U poseban sud sipajte prosejano brašno, dodajte so, maslinovo ulje i nadošli kvasac. Zamesite mekše testo i ostavite na toplom dase udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na tri dela (možete i na više pa da fokače budu manje). Rastanjite svaki deo testa na veličinu manjeg tanjira i tanko premažite maslinovim uljem. Na svaku fokaču stavite po malo sira isečen na kriške ili sitnije komade. Na jednoj poređajte čeri paradajz, na drugoj poređajte kriške smokvi a na trećoj ostavite samo sir. Pospite po malo bosiljka. Prebacite fokaće na pleh i ostavite da malo odstoje. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni da se greje. Pecite fokače u zagrejanoj rerni oko 20-tak minuta ili dok blago ne porumene. Pečene fokače izvadite iz rerne i prelijte još maslinovim uljem.


image3410image3586image3432image3542image3608

Advertisements

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s